Fogászati kezelés Magyarországon, egészségbiztosítási pénztár-tippek és fontos információk

Talán már hallott az ismerőseitől arról, hogy olcsóbban kezeltetheti a fogait Magyarországon?

A következő kérdés az lehet, hogy Önnek kell-e viselnie ezeket a költségeket, vagy az egészségbiztosítás megtéríti?

Ausztriában és Németországban is vannak kötelező egészségbiztosító pénztárak, amelyek más országokban is lehetővé teszik a kezeléseket. Tudjon meg többet a kötelező egészségbiztosító pénztárától!

A külföldi fogorvosnak egészségügyi és költségtervet kell készítenie, ugyanúgy, mint például Ausztriában a bécsújhelyi fogorvosnak, és a betegnek be kell nyújtania azt az egészségbiztosító pénztárhoz.

Videó az egészségügyi és költségtervről

Amennyiben a tervet jóváhagyják, a beteg elmehet a külföldi kezelésre. Ha van, magának kell fizetnie a saját részét. A többit a fogorvos törleszti az egészségbiztosítással. A beteg megtakarítása több mint 1000 € lehet. A másik esetben a teljes összeget ki kell fizetnie az orvosnak, és Németországban visszatérítik azokat a költségeket, amelyeket az egészségbiztosítás Németországban is állna.
A német árak az EU-országok középmezőnyében vannak.

A magyarországi fogorvosi praxisok olcsóbb alternatívákat is kínálhatnak.
De a minőség a legfontosabb kritérium. A honlapokon keresztül, és a személyes kapcsolattartás során meggyőződhet arról, hogy olyan fogorvost választott, aki képzett szakember.

Képesnek kell lennie a kiadások helyes kiszámítására. A kezelési költségeken túl az utazás és szállás költségeit is hozzá kell adni. Tervezze meg a lehetséges járulékos költségeket is! A szükséges utókezelések költségekkel járnak. A soproni fogorvosi praxis garanciáit is érdemes előre megismerni. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, forduljon a kiválasztott praxishoz!

Mivel a külföldi fogászati kezelések általában hosszú odavezető utazással járnak együtt, érdemes ezeket a látogatásokat úgy megtervezni, hogy azokat pihenés egészítse ki. Ezért a magyar fogorvosi praxisok általában szállást és kikapcsolódási lehetőségeket is kínálnak.

Érdeklődjön a környék lehetőségeiről, és egészítse ki a gyógyulást egy egészségügyi üdüléssel Magyarországon!

Linkek:

E-kártya minta Ausztria

Osztrák Társadalombiztosítás: https://www.sozialversicherung.at/

E-kártya minta Németország

Társadalombiztosítás Németország
https://de.wikipedia.org/wiki/Sozialversicherung_(Deutschland)